برنج امساله بخریم یا پارساله ؟

  • در مقالات قبل برنج آرتا رحیمی به صورت گسترده در مورد این مساله صحبت کردیم اما باز هم طی تماس های مکرر مشتریان عزیز درباره خرید برنج نو یا کهنه بر ان شدیم تا به صورت کامل این موضوع را توضیح دهیم. چند سوال که برای اکثر مشتریان پیش آمده این است که چرا برنج کهنه گران تر است؟ چرا خرید برنج شمال قدیمی به صرفه تر از برنج نو است؟ ری برنج کهنه چقدر بیشتر از برنج نو است؟ آیا برنج امساله هنگام پخت شفته می شود؟ چگونه هنگام خرید برنج نو و کهنه سرمان کلاه نرود؟ با ما همراه باشید در پاسخ به این سوالات:
  • برنج فجر 5 کیلوگرمی

    برای خرید برنج فجر 5 کیلوگرمی روی تصویر کلیک کنید

  • چرا برنج قدیمی یا پارساله گران تر است؟
  • شاید شما هم شنیده باشید که می‌گویند برنج كهنه بهتر از برنج نو است. برای همین برنج‌های قدیمی گران‌تر از برنج‌های محصول امسال هستند. علت این مساله نیز این است كه برنج هم،مانند هردانه دیگری در ابتدا مقداری آب دارد. كه پس از برداشت و خشک كردن آن، آب درونش تبخیر می‌شود. وقتی دانه برنج خشک، سفت و فشرده باشد، هنگام پختن به خود آب جذب می‌كند. و حجمش اضافه می‌شود و به اصطلاح ری می‌كند.
  • چرا خرید برنج کهنه به صرفه تر است؟
  • از یک پیمانه برنج ری ‌دار خوب حدود ۳ پیمانه چلو درمی ‌آید. برای همین است كه صرف با خرید برنج كهنه است. ولی تشخیص دادن این‌كه چه برنجی مرغوب است، خودش تخصص می‌خواهد.  ولی یک اصل كلی می‌گوید برنج مرعوب انباری، خشک، باریک، سخت و نیمه بلوری است و زیردندان به آسانی خرد نمی‌شود.
  • پس هنگام خرید برنج هم باید به ایرانی بودن برنج توجه داشته باشیم و هم کیفیت و مرغوبیت برنج.
  • آیا برنج امساله هنگام پخت شفته می شود؟

    برنج تازه ایرانی اگر از نوع برنج درجه یک شمال باشد آنگاه به دلیل تازگی از عطر خوبی برخوردار است. همین عطر خوش شما را وادار می کند تا برنج تازه را پخت بزنید در حالی که پخت برنج تازه اصلا مناسب نیست.

    یا قیمت پایین برنج نو می تواند یکی از دلایل دیگر بر پخت برنج نو باشد. ممکن است موجودی برنج ایرانی شما در فصل برداشت برنج به اتمام رسیده باشد و شما مجبور باشید برنج تازه ایرانی را بخرید و آن را مصرف کنید. در ادامه روش پختی به شما پیشنهاد می دهیم تا بتوانید به راحتی برنج نو را پخت نمایید

    طرز پخت برنج نو به روش آبکش

    • قبل از پخت حدودا نیم ساعت برنج را داخل آب نمک بخوابانید.
    • قابلمه نسبتا بزرگی انتخاب کنید. به اندازه سه چهارم آب تصفیه شده داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید آب به نقطه جوش خود برسد.
    • برنج را از آب نمک جدا کرده (آبکش کنید) و سپس زیر اجاق قابلمه ای که آب جوش در آن قرار دارد را کم کنید و برنج را در آن بریزید.
    • داخل قابلمه به برنج مقدار کمی آب لیمو یا آب نارنج اضافه کنید تا برنج بعد از پخت کاملا سفید و شفاف شود.
    • در زمان جوش خوردن برنج داخل آب جوش به اندازه یک لیوان آب خنک بریزید تا برنج به خوبی قد بکشد.
    • برنج را آبکش کرده و داخل قابلمه جدید و بزرگ بریزید و سعی کنید روی اجاق گاز با حرارت ملایم دم بکشد.
    • می توانید مقداری روغن به برنج اضافه کنید تا برنج لذیذتر شود

    نحوه تشخیص برنج شمال اصل و با کیفیت

    1. خشک بودن برنج

    برنج زمانی که از مزرعه برداشت می شود رطوبت بالایی دارد. بعد از ورود به کارخانه شالیکوبی در خشک کن های مخصوص خشک می شود. اگر در حین خرید برنج، برنجی را انتخاب کنید که به درستی خشک نشده باشد، بدون شک دچار مشکل خواهید شد. زیرا این برنج پخت خوبی نخواهد داشت. برای خشک کردن برنج زمان و میزان حرارت از اهمیت بالایی برخوردار است. تا برنجی مرغوب ارائه شود.

    2. با کیفیت بودن و یکدست بودن برنج

    نکات مهمی که باید در خرید برنج ایرانی به آن دقت نماییم، یکدست بودن و با کیفیت بودن برنج است.
    برنج هایی که در ایران کشت می شوند، از نژاد ها و نمونه بسیار متفاوتی هستند. که هر کدام از این برنج ها نیز نحوه پخت و ظاهر مجزایی دارند.

    فقط اسم مهم نیست کیفیت بسیار مهم تر است و گاهی ممکن است یک نوع برنج را با یک اسم اما با کیفیت های متفاوت ببینیم آن هم بخاطر شرایط متفاوت کشت برنج است. پس هنگام خرید برنج شمال فقط به اسم برنج توجه نکید به کیفیت آن هم توجه کنید. نکته دیگر، یک دست بودن برنج است که باید به آن توجه داشته باشید. تنها در این صورت می توانید تشخیص دهید برنج که خرید کرده اید، با برنج دیگری ترکیب نشده است.

    3. نیمه بلوری بودن

    برنج خوب ایرانی رنگ نیمه شفافی دارد. پروتئین برنج بین نشاسته‌ ها قرار می‌گیرد و رنگ برنج را تیره می‌کند. نمونه‌های خارجی برنج رنگ شفافی دارند و همچنین نمونه‌های بی‌کیفیت رنگ تیره‌ای دارند.

    4. بند نداشتن دانه های برنج

    برنج مرغوبی که می توانید خریداری کنید، باید بدون ترک و بند باشد. معمولا برنج های بی کیفیت دارای بند های عرضی هستند. یکی از مهم ترین علت های ایجاد این بند ها و ترک ها قرار گرفتن در معرض باد است.

    5. عطر و طعم خوش برنج ایرانی

    برنج های ایرانی از برنج های خارجی خوش طعم تر و خوش عطر تر هستند. از این رو در هنگام خرید برنج اعلا، کافیست آن را درون دست گرفته و در آن بدمید، با این روش می توانید میزان عطر و طعم برنج را به خوبی تشخیص دهید.
    معمولا خوش بو ترین برنج های ایرانی، برنج های هاشمی و صدری هستند.

    در نظر داشتن همین چند نکته ی ساده می‌تواند شما را در خریدی هوشمندانه کمک کند اما اگر باز هم برای شما خرید برنج با کیفیت مشکل است فقط کافی است به ما اعتماد کنید و خرید خود را به ما بسپاریید. کارخانه برنج آرتا رحیمی با بیش از 10 سال سابقه در زمینه فروش برنج همراه شما خواهد بود.