از کجا بفهمیم برنج خراب شده ؟ نگهداری برنج نپخته چندان سخت نیست، کافی است کیسه ها را در مکان خشک و خنک در انباری آشپزخانه خود قرار دهید و بعد از باز کردن درب کیسه، دانه های برنج را به ظرف بدون هوا یا کیسه فریزر منتقل کنید. مهم ترین نکته در مورد نگهداری برنج این است که خشک و بدون هر گونه رطوبت باشد و از آلودگی و حشرات دور نگه داشته شود. برنج خام را می توان در یخچال یا حتی فریزر نیز نگهداری کرد، برای قرار دادن برنج نپخته در یخچال لازم است آن را داخل ظرف بدون هوا یا نایلون زیپ دار قرار دهید و اگر قصد دارید برنج را داخل فریزر نگهداری کنید بهتر است از کیسه های فریزر استفاده کنید و قبل از بستن درب آن مطمئن شوید هوا داخل کیسه باقی نمانده باشد. اگر همیشه نسبت به خرید عمده برنج اقدام می کنید بهتر است از روش های نگهداری برنج برای مدت طولانی آگاهی داشته باشید.
پس از پختن برنج دو انتخاب پیش روی شما قرار دارد: اگر می خواهید برنج پخته را در مدت زمان کمتر از 5 روز مصرف کنید آن را داخل یخچال قرار دهید و مطمئن شوید که درب آن محکم بسته شده باشد اما برای نگهداری طولانی مدت لازم است برنج را داخل فریزر قرار دهید.
قبل از قرار دادن برنج پخته داخل یخچال، حتما به مدت حداقل 15 تا 20 دقیقه منتظر بمانید تا برنج خنک شود.
نحوه فریز کردن برنج پخته
برنج پخته را به تعداد وعده های غذایی مورد نظر تقسیم کرده و بگذارید در دمای اتاق خنک شود. سپس آن ها را به داخل کیسه های مخصوص فریزر منتقل کرده، هوای کیسه ها را خالی کنید و درب آن ها را خوب ببندید.
در صورت تمایل می توانید برچسب نام و تاریخ به آن ها اضافه کرده و سپس داخل فریزر قرار دهید.
کیسه های فریزر بهترین گزینه برای انجماد طولانی مدت برنج هستند، اگر می خواهید تنها یک یا دو هفته برنج را فریز کنید می توانید از ظروف مخصوص فریزر برای این منظور استفاده کنید.
برای استفاده از برنج پخته منجمد نیز می توانید به چند روش اقدام کنید:
استفاده از مایکروویو: برنج منجمد را با حرارت ملایم گرم کنید و زمانی که یخ آن باز شد حرارت را افزایش دهید، اگر برنج خشک است یک یا دو قاشق غذا خوری آب به آن اضافه کنید.
تابه نچسب: برنج را داخل تابه و روی حرارت ملایم قرار دهید تا یخ آن باز شود، سپس حرارت را افزایش دهید که کاملا گرم شود.
یخچال: برنج را به مدت یک شب داخل یخچال قرار دهید تا یخ آن باز شود، روز بعد آن را گرم کنید.
نحوه تشخیص خراب شدن برنج خام و پخته
در مورد برنج خام به راحتی می توان فهمید چه زمانی باید آن را دور ریخت، اگر نشانه های کپک یا تغییر رنگ در کیسه برنج خود مشاهده کرده اید نباید از برنج استفاده کنید.
اگر بوی برنج تغییر کرده احتمالا به این دلیل است که بوی برخی غذاهای اطراف خود را جذب کرده و مصرف آن خطری ندارد، اما برای اطمینان از این مسئله بهتر است آن را دور بریزید زیرا خوردن برنجی که به جای رایحه خوش برنج بوی غذاهای دیگر را به خود گرفته لذت بخش نخواهد بود.
به علاوه در اکثر موارد اگر برنج خام بوی بد بگیرد یعنی مشکلی وجود دارد، اگر متوجه ورود آب و رطوبت به داخل کیسه شده اید آن را دور بریزید.
در مورد برنج پخته نیز به راحتی می توان خراب شدن آن را تشخیص داد. بوی بد یا بدون بو بودن اولین علامت خراب شدن برنج پخته است. نشانه دیگر لزج شدن بافت آن می باشد. همچنین به محض مشاهده تغییر رنگ یا کپک روی سطح برنج آن را دور بریزید